dilluns, 23 de gener del 2012

IDENTITAT DIGITAL



Presentació

Per existir en el ciberespai, és a dir, per actuar dins d'Internet, cal tenir una representació virtual, real o fictícia. Aquesta representació l'anem construint de mica en mica, a mesura que ens connectem a la xarxa, ens hi donem a conèixer i interactuem amb altres individus, nadius o immigrants digitals.

La identitat virtual fa que els altres ens reconeguin i ens tinguin en consideració a la societat xarxa, una comunitat amb normes de convivència pròpies. La socialització en el món virtual arribarà a ser tan important com en el món físic, i això és, senzillament, perquè les relacions de confiança (o desconfiança) i de poder (o contrapoder) també s'estan construint a Internet.

Conèixer els avantatges i els riscos de tenir una presència a Internet és fonamental per gestionar adequadament la identitat digital. Dominar les formes i les eines amb què cada persona pot construir la seva presència, visibilitat i reputació a la xarxa és imprescindible per continuar vivint en societat en l'era de la informació.



Amb els diferents enllaços que hi han a continuació, aprendrem en què consisteix la identitat digital, com crear-la, com gestionar-la i com protegir-la:








I si encara teniu algun dubte o voleu fer una classe pràctica per trobar el vostre rastre a internet a l'hora de buscar feina, inscriure't a la nova sessió pràctica d'Anem per feina (inscripcions limitades).


ANEM PER FEINA
Sessió d'Identitat Digital
Dia: Dijous 2 de febrer d'11 a 13h.
Lloc: Casal de Joves de Sant Just Desvern
Activitat gratuïta (Cal inscripció prèvia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada